Vardag, Tips

En vilodagssöndag

Den här veckan som varit har jag haft 2 vilodagar, vilket jag oftast alltid hade förut. Men under tiden jag har jobbat så har det inte funnits utrymme för det alls. Så förra veckan var lite av en "lyx". Eller ja, det är hela Bruksvallarna-grejen, träning, återhämtning och snart även tävling! Så igår söndag, var andra vilodagen för den veckan.

Jag och Anders bestämde oss för att åka till Funäsdalen och äta lunch. Få en anledning att ta på sig något annat än frilufsbyxor och mjukisbyxor ;-) Så jeansen åkte på och detta är något som vi ska försöka ha som en stående grej en gång i veckan. Att äta lunch/middag ute, bara för att få lite omväxling i "stugmyset". Vi googlade runt lite på olika matställen som vi sett omkring i Funäsdalen, och en del som vi besökt förut, och kom sen fram till klassikern - Café Loftet! Där har jag ofta gått med vänner för att ta en omväxlande fika under vistelse av träningsläger eller tävling här i Bruksvallarna. Vi tyckte att Café Loftet hade myyycket gott på sin meny över mat så det knappt gick att välja...

Länk till kängor
Länk till kängor

Länk till kängorna (klick)

Men innan vi kommer till maten, kan vi prata om hur ofta eller icke ofta man köper nya vinterskor? Det är dyrt och jag är liksom från Sandviken, där är vintern inte så ofta svinkall eller är dundermycket snö. Dessutom bor vi ju mitt i stan där så plogbilarna är snabba utanför dörren kan man säga. Men nu tänkte jag att, jag som alltid fryser om fötterna, ska köpa mig ett (minst ett par) rejäla vinterskor som klarar rejäl vinter. Och grejen ska vara att det ska funka att ha till vardags, precis som igår - vid en tripp till Funäsdalen för en lunch eller fika. Visst har jag varma, rejäla vinterkängor som klarar vinterdagar med råge men nja, inget jag vill sätta på mig tillsammans med ett par jeans och mascara på ögonfransarna. Så därför är jag så SJUKT NÖJD med att mina nya vinterskor som kom i fredags! VARMA, SKÖNA, rejäl sula & SNYGGA! Riktigt lagom i tid till att första snön skulle kommer till oss på lördagskvällen. Timing, timing, timing!

...sen kom maten!
Vi beställde en färskpasta med renskav och en typ lime-gravad lax med dillstuvad potatis. Jag åt laxen och den var SÅÅÅÅ god (TIPS)! Älskar, älskar gravad lax och dillstuvad potatis men snäääälla - ÄLSKAR POTATIS! Och DILL! Mmmmm...
Pastan var också god, eller helt ok enligt mig, jag hade velat haft mer sås, lite krämigare och kanske lite mer smaker. Men Anders var nöjd, jag tog ju bara en liten tugga.

Och en fika på det, kaffe, Matcha Latte för mig och sen en rawball med äpple&kanel och sen smakade jag såklart några skedar av morotskakan. Gött, mätta och belåtna.

Det hela avslutades med att vi köpte hushållspapper och ett paket smör hem till hushållet för det hade vi slut på. Härligt va? Haha... Sedan åkte vi hem till potatisen (även kallad Nala vår hund) som hade fått ensamträna i nästan 2h. Alla hennes godisgömmor var uppsniffade och uppätna och likaså hennes tuggben. Inget kiss inge och en lugn Nala mötte oss i dörren. Allt var frid och fröjd, vi vet inte om hon har gnällt 5min, inget alls eller 30min? Men hon var som vanligt när vi kom hem och alla nöjda och glada.

Gillar

Kommentarer

Julia
,

KUL att du börjat blogga igen. 😃 Kollar dina videos på Youtube men alltid kul att följa i textformat också! Skulle vara kul med ett inlägg som "min veckoträning". Hur en veckas träning i tid, intensitet och typ av pass kan se ut. Förstår att alla veckor ser olika ut, men du förstår!

eivarsson
eivarsson,
Åh TACK! 😃 det tycker jag med🙌🏽
nouw.com/eivarsson
eivarsson
eivarsson,
Vad roligt att du gillar mitt innehåll 💖 jag ska absolut ordna ett inlägg om hur min träning kan se ut. Kommer inom kort!☺️
nouw.com/eivarsson