Vardag

Högvecka

Högvecka, ja så kan den kallas ibland. En träningsvecka med extra många träningstimmar planerade.

En sån har jag nu, en 20-25h vecka.
Detta med att tävlingarna har ställts in här i Sverige, och även delvis i Skandinavien och Europa pga coronapandemin, har gjort mig gått ändå. Det är klart att jag och alla med mig VILL tävla, det är ju det vi tränar för! Men för min del har denna tid varit bra, jag har känt att jag har behövt den här träningsperioden med den tunga sommar och hösten jag har i bagaget, tungt både mentalt och fysiskt. Nu, att bara få vara här i Bruksvallarna och ha träningen som enda plan på hela dagen - magiskt! I övrig planerar jag in andra vardagliga saker som får mig att må bra, så som yoga, meditation, matlagning, bakning. Ja, man måste, eller i alla fall jag och jag tror många med mig, att till exempel yoga & meditation måste planeras in i dagen för att det ska BLI AV! Och tro mig, ändå så får jag inte till det varje dag.

Jaja, hur som helst - HÖGVECKA var det. Jag kommer att känna mig nöjd på söndag när jag kliver av skidorna och då ha fått ihop mina 20-25h, har inte räknat allt för noga i denna stund men jag tror jag kommer hamna kring 23h denna vecka. Och ja, jag räknar med styrkan.

Veckan har innehållit:
2 gympass
2 intervallpass i tröskelfart
Och resten långa lugna A1-pass som vi kallar dem, något pass innehållande några impulser också.

För mig är en vecka med 20-25h mycket. Jag har aldrig kommit upp i en vecka med 30h. Men jag hörde här på ryktesvägar att de bästa långlopparna på herrsidan hade dragit till med en sisådär 35h vecka här nyligen. Haha, där ligger man ju i LÄ! Men ja, jag ser ju till min vardag och mitt nuläge. Då är en 20-25h-vecka väldigt bra! Men nu såhär på eftermiddagen känner jag mig ändå relativt pigg. Idag på förmiddagen stod det klassiska tröskelintervaller på schemat, dem gick bra!! Men gårdagen och dagen innan var lite småtuff, lite trött kropp och allt var väl inte GULD och gröna skogar. Kanske silver liksom. Så nu här på eftermiddagen har jag min första "vila" under veckan sedan den började i tisdags. Jag känner att jag skulle kunna ha kört ett A1-pass här på eftermiddagen. Men vet ni? Jag håller mig till planen och jag vet att jag behöver göra andra saker för att hålla motivationen uppe och att inte heller krascha sen pga att man körde sig enda ner i källaren... För just nu bakar jag LUSSEKATTER! Njuter av närvaro, tillvaro. Och i helgen har vi besök av Anders pappa, bara trevligt och mysigt. Lättsamt, lite familjetid. Goda middagar och mysiga frukostar.

Imorgon planerade jag om lite grann i planen, men ingen förändring i timmar. Jag hade först planerat 2 pass på 2h vardera. Men imorgon kl.10:00 ska jag på hundträning med Nala och Elin som jag tränar med var sugen på ett långt pass på eftermiddagen, 3-4h. Så då sa jag, vi kör 4h!! Det blir ett crosspass med 2h fristil och sen byte för 2h klassiskt. Efter det passet kommer jag nog känna mig väldigt nöjd med denna vecka. Nästa vecka blir det mer fart igen är planen!

Nu ska jag invänta mina lussekatter som jäser det sista innan de ska in i ugnen.
Så kan NI njuta av dessa fina vinterbilder nedan som togs på ett träningspass härifrån Bruksvallarna förra veckan. Njut!

Vi hörs.

Gillar

Kommentarer