Vardag

Min träning

Nyligen, veckorna innan Tjuvstarten på Idre Fjäll ville jag både få in lite mer mängd (alltså fler långa och lugna pass för att kunna få fler träningstimmar) och få in fler tuffa intervallpass eftersom det närmar sig tävlingspremiär. Jag delade upp detta på två veckor och körde den första veckan med fokus på mängd och den andra veckan med fokus på tuffare intervallpass. Jag planerade dessa två veckor och upplägget i samråd med min tränare.

Den första veckan där jag ville ha lite mängdfokus men samtidigt också ha intervallpass blev det två tröskelpass (intervallpass där man inte går på mjölksyra, precis under) i kombination med A1-passen. Intervallpass men samtidigt bara 2 stycken och bara tröskel för att inte veckan skulle slita för mycket. Jag hade även en resdag denna vecka mellan Sandviken-Bruksvallarna vilket gjorde det hela lite mer komplext men veckan blev bra ändå (trots lite motivationsproblem...):

v.41
Mån
Styrketester med PT
Tis
resa/TRX 30min + 45min spänst
Ons
fm: A3 tröskel hufs 4x15min em: A1 RF 2,5h
Tors
fm: A1 löp 3h em: gym
Fre
fm: A1 2h stak. em: styrka/bålpass 45min
Lör
fm: A3 tröskel RK backe ca 3x17min em: A1 2h löp
Sön
vila

Den andra veckan: 3 stycken intervallpass med lite högre intensitet och mjölksyra. Mest återhämtningspass däremellan och gymmet då! Jag försöker så ofta jag kan ha mina 2 gympass stående varje vecka och ja, jag räknar in styrkan i min träning.

v.42
Mån
fm: A3 RF 10x3min med spurt på sista 5st. em: A1 2h rullskidor
Tis
fm: A1 1,5h impulspass rullskidor. em: Gym
Ons
fm: A3 löpning/hufs med stavar 6x3min + 5min 15/15s. em: A1 1,5h stak
Tors VILA
Fre fm: Gym. em: A1 1,5h löpning
Lör fm: A3 RK backe 4x8min + 1x4min 70/20 + 1x4min 30/30. em: A1 2h RF
Sön VILA

Nedan kommer några bilder från mina två intervallpass i backen i Funäsdalen/Hållan.
Hoppas ni tyckt att mina två inlägg om mitt träningsupplägg varit intressant. Kanske delar med mig av lite mer framöver.

Gillar

Kommentarer