Vardag

När förkylningarna sätter stopp

Åh, dessa nedrans förkylningar!! Och nu Coronaviruset?? Nej, jag har inte Corona. Tack gode gud, jag är frisk! Och i förmiddags gjordes det första passet på natursnö på de längre spåren här i Sandviken, Högbo. Lyckan är total VARJE år detta sker. I år fick vi vänta länge, länge... och inte heller vet vi om snön är här för att stanna då snötäcket är tunt och ett till rejält snöfall skulle behövas för att säkra natursnöspårens framtid 🙏🏽 Hur som helst, såhär såg det ut under förmiddagen - magiskt!

Tacksam, tacksam att jag är frisk just nu!
För man vet aldrig hur länge det håller... Jag har faktiskt varit mer sjuk denna vinter än på många år, om kanske någonsin? Jag vet inte, men vintern och skidsäsongen är heller inte slut, så än kan vi inte ropa hej 😬 Jag lyckas alltid med en förkylning under säsongen och de senaste åren har den kommit mellan mitten på januari och mitten på februari. Den så kallade ”vabruari” helt enkelt. Inte för att jag har barn, men ni förstår. Varje år tänker jag också att detta år ska jag lyckas hålla mig frisk, detta år ska jag göra allt rätt och inför varje år funderar man på vad jag hade kunnat göra bättre för att förhindra denna nedrans förkylning? När man blir tvungen att vila och ligga stilla sisådär 7-8 dagar pga förkylning (som det brukar vara för mig) så blir man ju förslappad... Och det känner jag fortfarande att jag är, från mina senaste förkylningar...

Men det är väl det som gäller när man är sjuk? Vila, sova, vila. Min första förkylning vilade jag rejält, tog lång tid att bli frisk. Min andra förkylning sov jag rejält mycket och tog kortare promenader varje dag (då jag varit hundvakt) - jag blev frisk snabbare!! Var det bara olika virus eller har jag hittat ett snabbare sätt att friskna till? Vi alla vet ju att sömnen är väldigt viktig och jag tror jag kan gissa mig till att det var där jag ”fuskade” i år. Men de där korta promenaderna jag gjorde? Friskluften! Jag tror fan det var bra 😎 Sömn + kortare promenader kan vara ett framtida recept. Och MASSA ingefära, det åt jag också. Rev ner det i mitt te. Rivigt och gott!

Men ändå, längdskidåkare, elitidrottare, lilla jag - är ju trots allt bara en vanlig människa. Det känns så onödigt och ödesdigert när man blir sjuk men herregud, det blir ju i princip varje människa dessa tider. Man kan inte isolera sig från omvärlden helt och livet är inte heller perfekt hela tiden där maten är kanonbra, sömntimmarna många och isolerad i en stuga. Nä, ibland kommer livet emellan och inte ens elitidrottaren kan hålla sig frisk. Sånt ä’ livet!

Gillar

Kommentarer