Vardag

Snön har kommit...

...en dag innan, EN(!), innan Sverigepremiären imorgon här i Bruksvallarna kom SNÖN.
Vi hade ju snö här redan 20 oktober för en månad sedan, men den har ju hunnit smälta bort. Och igår hade vi riktigt rekord i pissväder. Regn, 5 plusgrader och spåren... herregud.

Men tack vädergudarna för detta! Sen att det vallamässigt kan bli gaanska klurigt för vallarna är en annan sak...
Just nu har det kommit ca 1dm nysnö som ligger på hårda lite halvt isiga spår. Så burkvalla blir kanske inte optimalt fäste? Men heller inte klister?

Här bor vi! Huset i vinterskrud, så fint...

Det har varit lite klurigt med spåren den senaste veckan och arrangörerna har haft mycket att göra med spåren, schaktning osv... Pga veckans varma väder var spåren inte alls i bra skick i tisdags och sedan helt stängda från kl.13. Då valde nästan alla som var här, inklusive landslaget, alternativ träning som löpning, löpning med stavar, styrka och ja, till och med rullskidor. Jag hade ett intervallpass i fristil planerat i tisdags men pga spåren så valde jag att flytta det och genomförde det igår istället. Det gick lika bra det! Jag har sedan mitt intervallpass i fristil förra veckan bestämt mig att jag kommer att stå över morgondagens klassiska 10km-lopp och enbart åka den klassiska sprinten på lördag och 10km fristil på söndag.

Jag har ju varit lite kluven inför denna helg, jag är en sån som alltid har åkt allt. Men i och med en tung sommar och känslor i kroppen som inte känts som jag velat under hösten så känner jag att två lopp räcker. Om det fortsatt kommer att kännas dåligt så känner jag att två negativa lopp RÄCKER... Men vilket jag tror, och hoppas på, så tänker jag att om mina två lopp kommer att kännas BRA så tar jag det som en riktig lyx och njutning - något härligt jag kommer att ta med mig framöver!

Men vad händer egentligen framöver?
Nu är i princip all skidtävlingar här i Sverige inställda fram till jul. Så vad tränar vi för nu? Vad tävlar vi för? Det är en mycket kluven och speciell situation alltså... Men jag tänker inte alls framåt just nu, just nu har jag endast fokus på helgens roliga tävlingar och njuter till fullo av det.

Gårdagens intervallpass såg ut såhär:
Starta med 5min tröskel
Sedan: 2*5min 70/20s och 2*5min 30/30s

Idag har jag varit på den officiella träningen mellan 12-14 och gjort skidtester för Falun Borlänge och även för min egen skull. Testade mina klassiska skidor som kan komma att vara aktuella för helgens sprint. Sedan blev det en sen lunch med mamma och för en stund sedan hemkommen från Funäsdalen, handlat och hämtat ett paket. Ja, det var den dagen det... Vi hörs!

Gillar

Kommentarer