Tävlingar

Tjuvstarten på Idre Fjäll

Hej!
Här sitter jag, en vecka senare då jag sist skrev, i en fullpackad Golf combi påväg hem från en helg i Dalarna, Mörkret och Idre Fjäll. Ja, bilen är verkligen FULL! Pappa kör, mamma sitter bredvid och jag sitter i bak på det enda sätet som inte är fällt. Jag ska följa med hem till Sandviken några dagar. Om jag tittar höger nu ser jag massa stavar, några skidor ovanpå ett gigantiskt skidfodral, min fluffiga teddyjacka som jag lutar mig lite mot, och en vattendunk där lite längre bak. Ja, ungefär så. Jag sitter även här och funderar på livet, på längdskidor och jag är lite smått besviken eller desperat kanske. Vad har jag gjort för fel? Eller vad är det som jag inte har gjort?

Men innan jag pratar mer om det, och just de som rubriken lyder - Tjuvstarten på Idre Fjäll så ska jag blicka tillbaka på dagarna före Idre Fjäll. Jag, Anders & Nala lämnade Bruksvallarna redan i tisdags eftermiddag för att installera oss 2h 11min bort - i stugan i Mörkret, Dalarnas Län. Jag tränade i dagarna 2 på Idre Fjäll, mamma & pappa kom från Sandviken till onsdags kvällen och vi fick en fantastisk fin vintermorgon på fredagen.

Sedan var det dax att installera oss på nästa ställe - Idre Fjäll. Där skulle längdskidsäsongen tjuvstartas med tävlingar under lördag & söndag. 10km klassiskt och 10km skate stod det på programmet. Vi hade en 2,5km bana att tillgå så det blev alltså 4x2,5km båda dagarna.

Jag har snott nästan samtliga bilder av mamma, enklast så just nu eftersom jag sitter i bilen och knappar här på telefonen.

Lördag och 10km klassiskt. Vi, jag och Falun/Borlänge gänget hade bra fäste men dessvärre dåligt glid. Förmodligen pga för mycket fäste på skidorna, eller att vi hade vallat för lång fästzon. Det var klisterföre men den nysnö som föll lite lätt gjorde inte gott för oss. Tyvärr!

Jag och Lovisa Modig diskuterar förmodligen skidor efter målgång här🤪

Idag var det då 10km skate, i blåst, duggregn och lite moddiga spår. Inte superexalterande men det är bra att träna på att tävla! För jag kände verkligen att jag behövde det, och jag kände verkligen att jag inte är redo för den riktiga tävlingssäsongen ännu. Denna tjuvstart och ”premiär” på säsongen var nog första premiären på många år som jag känt mig mer nöjd med det klassiska loppet. Jag är egentligen inte nöjd med någon dag, klassiska var okej, men det var mest för att det tekniska kändes oväntat bra! Så det var kul! Jag gjorde dock mitt bästa men jag känner att det verkligen inte var bra nog...

Idag på skaten kändes det bara segt, jag hade en plan för loppet som jag tyckte jag följde men när jag blir ikappåkt och passerad gick liksom luften ur... Jag hann köra ett halvt intervallpass under fredagen som ett slags förberedelse för en tävling men usch... Jag är verkligen inte bekväm med att försöka ligga i röd zon! Jag tyckte inte jag var i rätt ”tävlingszon” under hela helgen rent mentalt... Liksom inte redo att kriga och ge ALLT...

...och då kommer tankarna direkt? Vad har jag gjort för fel? Eller vad är det som jag inte har gjort?

Jag ska inte dra för stora slutsatser av dessa tävlingar och egentligen hade jag väl inga förväntningar heller på att det skulle gå bra. Kanske redan gick fel där? Med en tung sommarträningen och covid-19 i bagaget vet jag att jag inte riktigt har så mycket träning som jag velat men jag hoppas verkligen inte att min prestationsförmåga har försämrats. Jag är livrädd.
MEN, det är 1 månad kvar till den riktiga premiären och jag behöver helt klart mer tid på snö, mer intervaller på snö och tuffa pass. Så kanske vi kan lura in Emma Ivarsson in i den röda zonen och pressa på och ”njuta” av den. Kom igen, heja mig!!!

P.S Nu har Nala varit på sin första skidtävling.. ❤️

Gillar

Kommentarer