Vardag

Träningsrace och träningsplanering

Halloj!

Tiden går, och DEN GÅR MOT PREMIÄR!
Aj, aj, aj tänker jag då...?

I veckan som har varit har jag hunnit köra två stycken träningsrace med IFK Mora. De har varit på plats här i veckan i Bruksvallarna och jag har fått möjlighet att vara med på racen. I torsdags stod 10km fristil på schemat och igår lördag, var det klassiskt sprint. ALLTSÅ jag sliter som en get(?) med fristilen i år, hittills... Jag orkar liksom inte trycka! Anders filmade mig och jag blir mörkrädd av filmerna. Ser inte alls bra ut och inte alls ut som mitt vanliga fristils-jag!... Men samtidigt var loppet i torsdags och fristilsloppet på Idre Fjäll i ungefär samma förhållanden, BLÅSIGT, harvit och svårt att få till tekniken. Anders tycker att jag trycker ner mig själv och vad blir bättre av det? Om inte jag tror på mig själv, vem ska då göra det? Ja, det är sant jag kanske ska sluta prata ner mig själv. Men jag vet också vad jag normalt kan och jag är inte tillfreds med hur min åkning är just nu. Det är ren fakta! Sen har jag saker som ändå var positiv, jag hade mer kämpar glöd och kunde ligga lite mer på rött under loppet i torsdags. Ett steg i rätt riktning, men jag vill och behöver nöta mer intervaller i fristil!

Jag är däremot mycket mer tillfreds med sprinten igår. Det är inte den rappheten till 100% som man vill ha än men det är ändå en god bit påväg! Och sprinten igår var riktigt rolig, även fast det endast var jag och Ida på tjejsidan. Men det gjorde det avslappnat och roligt. Spåren var långt, långt ifrån perfekta så vi alla fick göra det bästa av situationen. Ett stavbrott fick jag med mig, men också ett roligt pass som gav positiv och bra energi för självförtroendet.

Bild från Tjuvstarten på Idre Fjäll

Jag har genomfört den här veckan på ett bra sätt även fast spåren inte varit pistade och åkbara alla dagar på grund av extrem värme och blåst. Såhär har den sett ut:

v.45
Mån Vila
Tis A2 Löpning 10km
Ons fm: Gym. em: A1 Skidor 1:30
Tors fm: A3 SF 10km race. em: Jogg (35min)
Fre fm: A1 Skidor 1:30 med impulser (blev 1,15h löp med imp, sprättande & löpning med stavar)
em: A1 skidor 1,5h (Blev rullskidor klassiskt 1h)
Lör fm: A3 SK sprintrace. em: Jogg (1,15h)
Sön Vila

Tillägg: bål och stabilitetsövningar 10-20min varje dag

Kommande vecka & premiärveckan ser just nu ut såhär i grova drag:

v.46
Mån fm: Gym. em: A1 skidor 1,5-2h
Tis fm: A3. em: Jogg
Ons A1 2-3h, skidor eller crosspass
Tors fm: A3. em: Jogg
Fre valfritt
Lör valfritt
Sön valfritt

v.47
Mån

Tis
Fartpass
Ons

Tors
Skidtester och tävlingsförberedande pass
Fre
10km klassiskt
Lör
Sprint klassiskt
Sön
10km fristil

Jag har fått en önskan om att dela med mig lite om hur en träningsvecka kan se ut för mig. Såhär ser det ut nu närmast, inte så mycket träning i mängd utan fokus på intervallpass och återhämtning för att det närmar sig tävling. Imorgon tisdag publicerar jag ett inlägg som också kommer handla om träning och då från två veckor jag hade ganska nyligen i min träningsplan. Två veckor med lite olika fokus och därför skiljer dem sig från varandra, men det kommer imorgon det!

Hörs hej!

Gillar

Kommentarer