Vardag, YouTube

Uppdatering: sommarträningen

Idag är det måndag 3:e augusti. När jag spelade in videon ovan var det som ni kanske kunde läsa, 11-13 juni alltså ett bra tag sedan.

Hittills har jag inte haft den vår och sommar som jag hade hoppats på. Jag har jobbat mycket, vilket jag brukar göra under våren och sommaren. Jag har dock jobbat nästan bara dagtid vilket inte hör till vanligheterna. Jag brukar oftast ha varierande tider under våren för att sedan jobba dagtid under semesterperioden. Träningen har varit knapp och jag har därför fortsatt att fokusera på kvalité i varje pass och valt dem med omsorg eftersom att tiden har varit begränsad. När jag väl kommit igång bra med en 4-veckors period i maj så slår den till, covid-19. Jag vet inte säkert om det var det som jag var sjuk av, men jag hade stort lukt- och smakbortfall, var hängig, som i en bubbla i nästan 3 veckor innan jag kunde börja träna igen. 2 veckor borta från jobbet, 19 dagar från träning och 3 veckor innan jag ordentligt kom igång med planerad träning.

Det var som att starta på 0. Piss och helvete kändes det rent ut sagt...
Men jag jobbade mig framåt. I dessa perioder i livet där sjukdom stoppar träningen vill man bara fokusera på just träningen efter man blivit frisk för att komma igång igen. Jag hade ju jobbet lika som innan, det var dubbla helger, 10h-pass och dagtid, dagtid, dagtid. Jag har faktiskt tränat otroligt lite dessa jobbveckor, men jag har tränat, haft ca 1 vilodag men ändå så får man liksom inte upp timmarna. Men kvalitén på mina pass, den har mestadels varit hög så tränat har jag gjort och det som blev gjort har till större del varit bra.

I år testade jag även något nytt, att vara ledig hela 4:a veckor under sommaren. Sist jag var ledig såhär var när jag var ofrivilligt arbetslös sommaren 2013. Sommaren 2014 fick jag sommarjobb på Willys och sedan dess har jag jobbat varje sommar. Då har jag endast haft några lediga långhelger de första sommarn och de sista 2 somrarna har jag haft 2 veckor sammanhängande lediga veckor. Men jag fick nog förra sommaren, kände mig otillräcklig under mina 2 lediga veckor. Jag ville för mycket! Jag räckte inte till... Och jag jobbar ju ALLTID när alla andra är lediga. Det var dax att ta 4 veckor, såklart inte betalda eftersom jag jobbar som extra, så just därför har jag inte velat vara ledig förut pga pengatappet. Men på sätt och vis är mina 4 veckor "betalda" eftersom jag får löpande semesterersättning och därmed får lite högre lön varje månad jag jobbar och det är ju gött!

v.29 gick jag på mina fyra härliga veckor. Jag började med Hälsingland, 2 dagars vila. Sedan vidare till Bruksvallarna och stugan i Mörkret för att kicka igång träningen. Nu har jag 1 vecka kvar av mina 4 veckor, jag har fått ihop 2st 20h-veckor och en lågvecka. Nästa vecka satsar jag på att träna 25h och planen är lagd och kroppen börjar sakta med säkert återgå till någon slags normalläge. Ett normalläge där ett 3h löppass går utan problem, där vikterna ökar på stången på gymmet, där jag kan börja pressa ner km-tiderna på mina 4-min intervaller - en go känsla. Jag blickar inte bakåt, nu är det bara framåt som gäller!

Gillar

Kommentarer